Muayene bulguları ve tetkik sonuçlarınız değerlendirildikten sonra hastanızın yatarak tedavi edilmesi gerektiğine karar verilebilir. Bu durumda izlemeniz gereken işlemlerin sırası ise şöyledir:
Doktorunuz, hastanın yatmasına karar verdiğinde hastanemizce düzenlenmiş “Yatış Formu”nu doldurur.
Bütün işlemleri tamamlanmış yatış formu ile yatış işleminin yapılmış olduğu servise gitmeniz gerekmektedir. Yatış işlemi yapılan servise nasıl ulaşacağınız konusunda size poliklinik girişinde, ana bina birinci katta mevcut olan “Danışma Birimlerimiz” yardımcı olacak ve yol göstereceklerdir.
Yatışı yapılan servise tüm işlemleri tamamlanmış yatış formu ile gelen hasta servis hemşiresince kabul edilecektir.
Servise kabulü yapılan hastanın yanında refakatçi kalınıp kalınamayacağı servis doktorunca; ziyaret saatleri, telefon ile ulaşma gibi bilgiler ise servis sorumlu hemşiresi tarafından size aktarılacaktır.
YATIŞTA GETİRİLMESİ GEREKENLER:
Hastanızın hastaneye yatmasına gerek duyulmuş ise ve siz de yatırmaya karar verdi iseniz, hastanızın hastanede yattığı sürece dışardan hiçbir şey getirmenize gerek yoktur. Ancak hastanın rahat etmesi ve hastanede yattığı sürece kendisini daha iyi hissedeceğini düşündüğünüz şeyleri getirmenizde bir sakınca yoktur. Şu tür malzemeler getirilmesi yararlı olabilir:
- Pijama, terlik,
- Diş fırçası-macunu,
- Kitap, volkmen, dergi,
- Sevdiği kişilerin ve/veya aile üyelerinin fotoğrafları
- Daha evvel yapılmış tüm tetkikleri ile alınmış tedavi var ise bunlara ilişkin elinizde mevcut olan her şeyin getirilmesi faydalı olacaktır.
Lütfen değerli olabilecek eşyalar getirmeyiniz. Ayrıca tedavisini olumsuz etkileyebilecek yiyecek alabilme olasılığını önlemek amacı ile yanında para bulundurulmaması da önerilir.
Tedavisi tamamlanan hastanın taburcu edilebilmesi için izlenmesi gereken bazı işlemler vardır ve taburcu işleminin yapıldığı saate göre işlemler değişiklik göstermektedir.
Mesai saatleri içinde taburculuk işlemleri:
Hastanın tedavisinin tamamlandığına ve taburcu olması gerektiğine hastanın doktoru/ları karar verir. Bu karar hasta ailesine sözlü olarak bildirilir ve hastanın hastanede yattığı sürece kendisine yapılan tüm tetkik, muayene, konsültasyon gibi bilgileri içeren “Epikriz” raporu hazırlanarak verilir. Servis Hemşiresince hasta ailesine teslim edilir.
Mesai saatleri dışında (16.00’dan sonra, hafta sonları ve resmi tatillerde) taburculuk işlemleri:
Hastanın tedavisinin tamamlandığına ve taburcu olması gerektiğine hastanın doktoru/ları karar verir. Bu karar hasta ailesine sözlü olarak bildirilir ve hastanın hastanede yattığı sürece kendisine yapılan tüm tetkik, muayene, konsültasyon gibi bilgileri ve ücretlerini içeren “Epikriz” raporu hazırlanarak verilir.
İsteğe bağlı Taburculuk işlemleri:
Bazı durumlarda hasta ailesi çeşitli nedenlerle (sosyal, ekonomik, ailesel, sunulan hizmetten memnun olmama tayin, göç vs.) hastasını taburcu etmek isteyebilir. Bu durumda hastanın doktorları aileye olası tüm riskleri anlatmakla yükümlüdür. Buna rağmen hasta ailesinin taburculuk istemesi durumunda ise “taburculuk işlemini kendisinin istediğini ve olası tüm risklerin sorumluluğunu aldığını gösterir imzalı bir yazı” alınarak işlemler yapılabilir. Bu durumda yapılması gereken işlemler diğer taburculuk işlemleri ile aynıdır.